Já a ples DCM Brno... jak jsem přišla k plesu :)

1. 2. 2008 21:30
Rubrika: Akce...

Na plese jsem strávila 26 min. :) Bylo to ovšem jen proto, že jsme nestíhali. Jinak jsem plánovala přesně ve 20:00 odejít. Když jsem odcházela, byl už skoro plný sál. Potkávala jsem spoustu známých, kteří se divili, že už jdu pryč. (A možná taky, co to mám na sobě?!?) Než jsem definitivně za sebou zavřela dveře, mrkla jsem ještě do hlavního sálu, kde se už doopravdy začínalo. Přicházela princezna s králem, aneb Amálka a Vojta. Fotky z plesu, které vám řeknou víc než já, naleznete na stránce Elišky Josefíkové.

K plesu jsem přišla docela nenápadně. Někdy v listopadu se na stránkách DCM objevila nabídka, přihlásit se do moderovací, nebo výtvarné skupinky. Protože na veřejosti vůbec nejsu komunikativní typ, ale chtěla jsem se nějak zapojit, přihlásila jsem se do výtvarné skupinky. Pozděj jsem se dověděla, že budeme vyrábět hradby na ples. Potom, na kreativním víkendu na DCŽM Mamre v Osové Bítýšce se mi do toho moc nechtělo. Program byl zajímavější a šéfová skupinky pryč. :) Hradby ten víkend dělali dva kluci od Žďáru a pak ještě ve čtvrtek, den před plesem Bára.

Vzhledem k tomu, že téměř vždycky vyzvídám, kdy už bude zase Paprsek (časopis mládeže brněnské diecéze, vychází 1x/měsíc), dostalo se mi přes ICQ od Elišky odpovědi, že v pondělí můžu přijít balit (Paprsek).

Do školy jsem už nechodila, práci ještě neměla, tak jsem chodila na brigády. Taky celej ten týden před plesem. (Člověk se nějak živit musí...) Ráno brigáda a kolem tří odpoledne hurá na Petrov!

Už v pondělí se nebylo téměř kde hnout. Kancelář DCM byla totálně zaskládaná věcma do tomboly. Tak jsem balila, ještě s Jarkem Paprsek. Potom se stříhaly losy. V další dny chodili někteří, např. Jura a Bára už ráno, ale já trčela na brigádě. :( Od úterka nás bylo podstatně víc, holky z DCM + dalších 5 - 8 lidí. Stříhaly a motaly se losy, balila tombola a bylo hodně veselo. Večer jsme se sbalili a jeli dom... a další den zase. Největší nával byl asi ve čtvrtek. To přijeli i z DCŽM a přišli moderátoři plesu + všichni další, kdo nějak pomáhali i překáželi :) Tak jsme zabrali i přízemí Petrova 5.

Tak mě teď napadlo, že se třeba může někomu zdát, že balit tombolu atd. moh jen ten, kdo byl ve výtvarné, bo moderátorské skupince. Ale není to tak. Mohl tam přijít kdokoliv, na libovolně dlouhou dobu... třeba i bývalí týmáci, viď Juro?

V pátek moc nevím, co se dělo, protože přijela kamarádka až z daleké Prahy a šly jsme ven. Na DCM jsme se jen stavily a slíbily večer přijít pomoct. Došly jsme potmě. Následovala cesta těch, co zpívali a hráli na zkoušku na Grohovu, kde pak byla mše sv. a my ostatní šli na místo, kde měl být ples. Přišlo mi to tam hrozně velký.

Dostala jsem hradby, nářadí a Honzu, pozděj Martina. Tak jsme dělali výzdobu. Týmáci DCM a DCŽM zkoušeli půlnoční překvapení, předtančící tančili, hudebníci se chystali a zkoušeli.

Když jsem už neměla co dělat, prošla kolem Eliška a povídala něco o tom, že neví, co dřív... Tak jsem jí řekla, ať mě zaměstná. :) Stalo se. Poslala mě lepit čísla na tombolu. Lepila jsem s Lenkou, Martinou, Eliškou a Magdou. Bylo nás dost, ale osmá hodina se blížila moc rychle. Tombola byla vepředu, hned pod pódiem. Když jsem se ohlídla, viděla jsem čím dál víc plnící se sál. No a měla jsem na sobě mikinu a rifle. :) Než jsme to dodělaly, bylo už asi kol čtvrt na devět.

Když jsem odcházela, byl už skoro plný sál. Potkávala jsem spoustu známých, kteří se divili, že už jdu pryč. (A možná taky, co to mám na sobě?!?) Než jsem definitivně za sebou zavřela dveře, mrkla jsem ještě do hlavního sálu, kde se už doopravdy začínalo. Přicházela princezna s králem, aneb Amálka a Vojta.

Fotky z plesu: ejosefikova

Napsáno v den slavnosti sv. Jana Boska, SDB :)  (31. 1. 2008)

Zobrazeno 1764×

Komentáře

vojtec

a mě vůbec nepřišlo nic neobvyklého na tom, že tam jsi, když jsi tam být neplánovala, ani na tom, že jsi oblečená, jak jsi byla. :-)

hans

No když sme spolu lepili ty hradby, tak sem myslel, že se nechceš zašpinit a že se potom převlíkneš, stzejně jako spousta dalších. Někdo byl ve středověkým, někdo v dnešním obleku, tak tys to aspon vyvažovala.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio