Expedice pro mládež BULHARSKO

25. 3. 2013 8:54
Rubrika: Expedice

Expedice pro mládež BULHARSKO

(18. – 30. 8. 2013)

Chcete poznat přírodní i kulturní krásy Bulharska, nové přátele a možná i sami sebe? Vydejte se s námi na expedici, která není jen pouhou turistikou, poutí, exerciciemi nebo školou v přírodě. A přece toto vše svým dílem expedici tvoří…

 

Komu je akce určena? Především mládeži ve věku od 16 let, věřícím i hledajícím, lidem otevřeným, odvážným. Takřka jediným požadavkem je nebát se riskovat „jít s kůží na trh“, nestát se konzumentem výpravy, který chce být baven, aniž by investoval do všech ostatních účastníků výpravy své schopnosti, čas, otevřenost i přátelství.

 

V plánu cesty letošní expedice je návštěva Rumunského Banátu, kde se setkáme s místními obyvateli. Po přejezdu do Bulharska bychom se rádi zastavili v Sokolském monastýru, odkud budeme pokračovat přes průsmyk Šipka, který je proslulý jako místo obrany před tureckými vojsky, ale i úchvatnými výhledy. Další velkou zastávkou bude město Kazanlak, ze kterého přes další zajímavá místa doputujeme do Varny, která nabízí kromě moře i delfinárium, muzea a další zajímavosti. Po odpočinku u moře se vydáme na pěší túru do pohoří Rila, kde porovnáme síly s nejvyšší horou Bulharska i celého Balkánu. V závěru přechodu nás čeká proslulý Rilský monastýr. Cestou domů ještě navštívíme hlavní město Sofii.

 

Celková cena se podle počtu lidí může pohybovat v rozmezí od 6000,- Kč (při úplně plném autobuse) po 7900,- Kč (při malém počtu cca 35) – vše záleží na počtu lidí. Cena zahrnuje dopravu a stravu na Expedici.

 

PŘIHLAŠUJTE SE CO NEJDŘÍVE NA EMAILU: [email protected]

Přípravný víkend před expedicí bude 14. – 16. 6. ve Štítarech.

Průběh předchozích Expedic, fotky, deníky z cest a bližší informace k letošní expedici najdete na: http://expedice.signaly.cz/

Zobrazeno 1548×

Komentáře

zuzkazz

Pokud máte dotazy, klidně se ptejte :-)

Tofl

Zní to velice lákavě :-)

zuzkazz

Pojedeš? :-)

Tofl

Pravděpodobně ne, protože poslední týden v srpnu je MamreTýden.

zuzkazz

to byl každej rok...

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio