Vánoční dopis pro Tebe

24. 12. 2013 12:41
Rubrika: Vánoce

Jak dobře víš, moje narozeniny se blíží. Každý rok se koná oslava na moji počest a myslím si, že tomu tak bude i letos. Během těchto dnů mnoho lidí nakupuje dárečky. Rozhlas s televize ve svých reklamách na každém kroku upozorňují svět na moje blížící se narozeniny.

Je krásné vidět, že nejméně jednou do roka si na mne někteří lidé vzpomenou. Jak jistě víš, oslava mých narozenin začala už před mnohými léty. Zpočátku lidé chápali a byli vděčni za všechno, co jsem pro ně udělal. Teď se zdá, že už nikdo nezná skutečný důvod oslav. Rodiny a přátelé jsou spolu, baví se, ale význam oslav jim uniká.

Vzpomínám si, že i vloni byla uspořádána takováto slavnost na moji počest. Slavnostní tabule byla plná delikates, ovoce a různých dobrot. Výzdoba byla vskutku fantastická a všechno to doplňovaly nádherně zabalené dárečky. Chceš však něco vědět? Byl jsem oslavenec, ale nebyl jsem pozván.

Když přišel den D, přišel jsem, ale nechali mne venku, před zavřenými dveřmi. A já jsem tak moc chtěl být s nimi. Po pravdě, nepřekvapilo mne to, jelikož v posledních letech všichni přede mnou zavírají dveře. Nepozván, ale přece jsem se rozhodl potichoučku vejít. Postavil jsem se neviditelně do rohu a pozoroval jsem. Všichni jedli, pili, někteří se i opili, vyprávěli oplzlé vtipy a náramně se bavili.

Rozdali si dárečky a jako by tato oslava byla jen kvůli tomu. Začali se objímat, a tak jsem otevřel svou náruč a čekal jsem, koho bych mohl obejmout já. A víš co? Nikdo si na mne nevzpomněl. Když už byly všechny dárečky rozdané a rozbalené, nesměle jsem se podíval, jestli tam nebude aspoň jeden pro mne.

Vždyť jak by ses cítil ty, kdyby na tvých narozeninách byli obdarováni všichni kromě tebe, oslavence? Tehdy jsem pochopil, že jsem nechtěný, nepozvaný, a proto jsem odešel.

Každý rok se svátek mých narozenin zhoršuje. Lidé myslí jen na jídlo, pití a zábavu, ale na mě zapomínají. Byl bych rád, kdybys mi tyto Vánoce dovolil vstoupit do tvého života.

Potěšilo by mne, kdybys uznal skutečnost, že před více než dvěma tisíci lety jsem přišel dobrovolně na tento svět obětovat svůj život na kříži, abych tě zachránil. Dnes jediné, co chci, je, abys tomu věřil celým svým srdcem.

Budu na vás všechny čekat tento rok na oslavě... Miluju tě! Ježíš

 

VEZMI A ČTI (4.neděle adventní) autor neznámý, přeloženo ze slovenštiny (jeden odstavec jsem vynechala)

Zobrazeno 1898×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio